Technische trainingen jeugd

door Volley Westerlo zondag, november 04, 2018

Tijdens de jaarlijkse oudervergadering van de jeugdploegen aan het begin van dit seizoen lieten we u reeds weten te werken aan een initiatief om de doorstroming van jeugdploegen naar onze seniorploegen te verbeteren. Eén van de belangrijkste doelstellingen van onze jeugdwerking is dan ook om uiteindelijk zoveel mogelijk eigen jeugdspelers op termijn in onze seniorploegen te laten integreren. Niet alleen onze eerste damesploeg willen we op relatief korte termijn aanvullen met jong geweld maar ook onze andere dames- en herenploegen moeten vanuit de jeugdwerking permanent aangevuld worden in de komende jaren.

In dit kader heeft de club in samenwerking met Leo Dierckx (trainer D1) een apart techniek-trainingsprogramma uitgewerkt voor de jeugdspelers van de middenbouw (U13-U15) / bovenbouw (U17-U19) en jeugdspelers die reeds bij seniorploegen meespelen en trainen. Deze techniektrainingen zullen gespreid gegeven worden over de volgende maanden (+/- 2 wekelijks telkens op een maandag) en hebben dus als doel:

  • Kennismaking met zoveel mogelijk gemotiveerde jeugdspelers om zo de verschillende talenten aanwezig binnen de club goed te kunnen inschatten 
  • Zoveel mogelijk eigen jeugd betrekken in de vorming van een verjongde D1 ploeg op relatief korte termijn
  • Zoveel mogelijk eigen jeugd betrekken in de aanvulling van de andere seniorploegen naar de komende seizoenen toe

Om dit alles wat structuur te geven heeft het jeugdbestuur een schema uitgewerkt met trainingsdagen en focusthema’s. De respectievelijke ploegtrainers werden hierover reeds geïnformeerd en ook meteen gevraagd om binnen de eigen ploegen te bekijken wie hiervoor in aanmerking komt. Opgelet: Dit apart trainingstraject bevat “extra” trainingsdagen die in geen geval de ploegtrainingen vervangen (behalve voor de U13 groepen op 3 maandagen tijdens het seizoen). Ook verplichten wij niemand om hieraan deel te nemen.

Het aanbieden van deze parallelle technische oefensessies is een uitgesproken kans voor onze club om het algemene volleybalniveau op een versnelde manier te kunnen verhogen. Mochten hierover nog vragen zijn dan kan u steeds terecht bij uw ploegtrainer of bij jeugdcoördinator Lieven die dit nieuwe initiatief coördineert.

Volley Westerlo

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.