Welkom!

Clubnieuws

Kinderfuif

Voorafgaand aan de Cava-Delicious verwelkomen wij onze jeugd op een heuse kinderfuif!


Deze fuif is alcoholvrij en de toegang is gratis maar wij vragen wel dat de ouders van onze jongste party animals een toegangskaart reserveren via onderstaand formulier.


Reserveer hier je kaart


MU13 steunt STIP IT

De 4 stippen die symbool staan voor STIP IT, zullen ook dit jaar weer overal opduiken, zeker bij onze MU13 B en C. Elke stip heeft een eigen betekenis en is gelinkt aan een engagement. Zo weten kinderen en volwassenen hoe ze om moeten gaan met pesten. Dit zijn de 4 engagementen:

 • Ik vind pesten niet oké, en zal er nooit aan meedoen.

 • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.

 • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!

 • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Het woord ‘stip’ krijgt ook een mobiliserende betekenis. De vier letters vormen een duidelijk engagement: STIP = Samen Tegen Iemand Pesten.

Pasta Takeaway

Op zondag 13 maart hoef je niet te koken want dan serveren onze chef-koks u heerlijk verse en ter plaatse bereide pastamaaltijden vanuit de parochiezaal van Zoerle aan slechts €10. Geef je bestelling door via het BESTELFORMULIER en kom ze afhalen tussen 14u en 17u aan de Smissenhoekstraat 11 in Zoerle-Parwijs (Westerlo). Vergeet niet onze lokaal ingekochte wijn mee te bestellen eveneens aan slechts €10 per fles. Smakelijk!


Covid update

Update 02/02/2022


 • Supporters zijn opnieuw toegestaan bij alle wedstrijden en zonder beperking in aantal

 • Alle kleedkamers zijn nog steeds afgesloten en kunnen voorlopig nog NIET gebruikt worden.

 • Mondmaskerplicht geldt in de hele sporthal voor iedereen die zich niet OP het volleybalveld bevindt.


Wij danken u voor uw medewerking!

Covid update

Graag herinneren wij iedereen nog eens aan de volgende richtlijnen:


 • Bij provinciale en gewestelijke wedstrijden zijn er GEEN supporters toegelaten in de sporthal, ook niet als er bij deze wedstrijden jeugdspelers opgesteld worden.

 • Bij jeugdwedstrijden zijn maximum twee begeleiders (ouders) van de minderjarige speler toegelaten.

 • Alle kleedkamers zijn afgesloten en kunnen NIET gebruikt worden.

 • Mondmaskerplicht geldt in de hele sporthal voor iedereen die zich niet OP het volleybalveld bevindt (dus ook voor coaches en wisselspelers).


Wij danken u voor uw medewerking!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Kerststagedag MU15

Afgelopen week genoten de MU15 aangevuld met MU13 met veel inzet en enthousiasme en onder leiding van Jan van een intense trainingsdag. Alle trainers waren unaniem: het was meer dan goed en zeker voor herhaling vatbaar. Met het aanwezige talent is er weer stevig gebouwd aan de toekomst van Volley Westerlo!

2021 was geen makkelijk jaar voor iedereen die het volleybal een warm hart toedraagt. Ondanks de alomtegenwoordigheid van het C-woord op en rond onze terreinen, kunnen wij als club toch terugblikken op een aantal lichtpuntjes: Het aantal jeugdleden kende een sterke groei en de weinige activiteiten die konden doorgaan waren zeer succesvol. We durven dus vertellen dat Volley Westerlo nog steeds sportief en financieel gezond is en dat onze aanstormende jeugd een ijzersterk perspectief op de toekomst biedt!

Graag willen wij alle leden, trainers, coaches, scheidsrechters, markeerders, tappers, supporters, sponsors... die in moeilijke omstandigheden en waar mogelijk op post zijn gebleven hartelijk bedanken voor de niet aflatende steun. Dankzij en mét U kan onze club met een gerust gemoed vooruit kijken naar een gezond en volleybalrijk 2022!

Beste wensen vanwege Het Volley Westerlo Bestuur

Quiz afgelast

Beste Quizliefhebber,


Graag hadden wij u op 28 januari verwelkomd in de Zoerla voor de 5de editie van onze quiz. De immer veranderende realiteit vertelt ons echter dat de Zoerla dan nog steeds een vaccinatiecentrum zal zijn en dat het sowieso bijna onmogelijk is om binnen de geldende regels een indoor evenement voor 400 mensen in om het even welke andere zaal veilig te organiseren. U voelde het wellicht al aankomen: Tot onze grote spijt kan ook deze editie van de Volley Westerlo Quiz niet plaatsvinden. Maar niet getreurd, wij doen er alles aan om jullie in januari 2023 opnieuw te mogen verwelkomen!


Uiteraard zullen deelnemers die het inschrijvingsgeld reeds betaalden, dit onverwijld teruggestort krijgen.

Coronapauze bij de jeugd

De laatste twee weken moeten wij jammer genoeg vaststellen dat er in onze jeugdploegen steeds meer en meer positieve corona-gevallen (en quarantaines) opduiken. Meerdere trainingen en wedstrijden moesten hierdoor reeds afgelast/uitgesteld worden. Wij hebben ongeveer een jaar geleden als club heel duidelijk gekozen om binnen de geldende maatregelen van de overheid steeds zoveel mogelijk sport te blijven aanbieden aan onze (jeugd)leden. Tot nu toe zijn we daar altijd vrij aardig in gelukt, maar de laatste dagen is het aantal afwezigen omwille van corona bij spelers en trainers in die zin geëscaleerd dat wij als bestuur besloten hebben om tijdelijk in te grijpen. Daarom is na overleg binnen het bestuur van Volley Westerlo vandaag beslist dat:

 • Alle trainingen van jeugdploegen U9-U11-U13-U15 (zowel jongens als meisjes) tot en met dinsdag 30 november 2021 worden geannuleerd.

 • Tijdens het weekend van 27 en 28 november zullen er geen wedstrijden gespeeld worden door de jeugdploegen U9 t.e.m. U15 van Volley Westerlo.

 • Maandag 29/11 zal worden bekeken en gecommuniceerd of we de trainingen voor onze jeugd opnieuw kunnen laten starten vanaf woensdag 1/12 of niet.
  (voor zover dit nog niet gecommuniceerd zou zijn: sinterklaastraining op 1/12 gaat sowieso niet door)

 • Als de trainingen terug aanvangen zal het gebruik van kleedkamers voor onbepaalde tijd niet toegelaten zijn. Meer daarover als het zover is.

Hopelijk kunnen we deze interne maatregelen snel terug ongedaan maken. Mocht er ondertussen iemand vragen en/of opmerkingen hierover hebben dan kan je daar steeds mee terecht bij Jan Vangenechten (0474 95 06 53) of Myriam Douwen (0496 16 52 73). Heren- en damesploegen zullen via hun trainer individueel gecontacteerd worden.

Corona update 29/11

Trainingen

 • U9 traint nog niet en speelt zaterdag 4/12 geen wedstrijd.

 • De andere jeugdtrainingen mogen opnieuw opstarten vanaf woensdag 1/12

 • Trainingen seniors kunnen gewoon doorgaan


Wedstrijden

 • Zaterdag 4/12 worden alle wedstrijden gespeeld behalve Dames 1 en Dames 2

 • Er mogen geen kleedkamers gebruikt worden tot nader bericht.

 • Enkel bij jeugdwedstrijden is er publiek toegelaten. Max 2 begeleiders met geldig CST per jeugdspeler.

 • Er mag niets gegeten/gedronken worden in de supporterszone.

 • Spelers en trainers/coaches moeten geen CST hebben om aan de wedstrijd deel te nemen.

Algemeen

 • Er is overal in de sporthal mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar, behalve op het speelveld tijdens de wedstrijd en de opwarming.

Update vanaf 20 november

UPDATE: Op 19/11 om 17u30 ontvingen wij een schrijven van Volley Antwerpen dat ook spelers vanaf 12 jaar een geldig CST moeten kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot de sporthal


Omdat de overheid beslist heeft dat vanaf 20 november het Covid Safe Ticket verplicht is voor alle indoor evenementen vanaf 50 personen, hebben wij onze werking hieraan aangepast:


 • De ingang naar de sporthal is enkel langs de "oude" ingang (en dus niet via de hoofdingang zwembad).


 • Er zal een CST controle uitgevoerd worden aan de inkom van de sporthal voor iedereen vanaf 12 jaar.


 • Kleedkamers mogen gedurende max. 15 minuten gebruikt worden enkel om om te kleden, er mag niet gedoucht worden.


 • De doorgang tussen de cafetaria en de supporterszone zal afgesloten zijn. Er mag dus niet gedronken of gegeten worden in de supporterszone. Je kan wel steeds naar de cafetaria gaan, maar langs buiten. Bij het betreden van de cafetaria is CST verplicht.


 • Er is een algemeen mondmaskerplicht vanaf 10 jaar overal in de sporthal (wandelgangen en de supporterszone). Enkel de spelers zelf moeten deze niet dragen tijdens het spelen.


 • Wij vragen aan zowel bezoekende als thuisploegen om het aantal supporters tot een minimum te beperken.

Toog gesloten

Door de aangescherpte regels i.v.m. het Covid Safe Ticket (CST), zijn wij genoodzaakt om de toog boven in de sporthal te sluiten. Kort uitgelegd wil dit zeggen:


 • De publieke ruimte boven kan enkel nog als tribune gebruikt worden en zal enkel toegankelijk zijn via de trappen

 • De doorgang van de zwembadcafetaria naar de tribune wordt afgesloten, het is niet toegelaten voedsel of drank te gebruiken in de tribune

 • De zwembadcafetaria blijft via het gelijkvloers toegankelijk voor het publiek, hier gelden de horecaregels en is CST verplicht


In de sporthal, kleedkamers en tribune zal door Volley Westerlo geen CST controle uitgevoerd worden. Hierdoor zijn de wettelijke regels voor indoor events in openbare gebouwen met minder dan 200 deelnemers én de regels van Volley Vlaanderen van toepassing:


 • Van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf 13 jaar.

 • Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers (behalve in de douche)

 • Voor én na de wedstrijd of training kan de kleedkamer maximaal 15 minuten gebruikt worden

 • Voor trainers wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen.

 • Voor wisselspelers wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen.

 • Tijdens het sporten moet je geen mondmasker dragen


Wij rekenen op ieders begrip en hopen hiermee ons steentje bij te dragen aan het bestrijden van Covid-19

Helpers gevraagd

Voor onze huis-aan-huis koekjesverkoop op zaterdagvoormiddag 13 november 2021 doen we graag beroep op onze jongste leden én hun ouders. We zijn niet alleen op zoek naar verkopers maar ook naar ouders die bereid zijn om met hun wagen onze jeugdige verkopers én de koekjes op hun bestemming te brengen en daar ook weer op te halen.


Klik HIER als je wil helpen.

Het activiteitenteam dankt je voor jouw hulp!

S2V Clinic Bovenbouw

Volley Vlaanderen en Volley Antwerpen organiseren op zondag 28 november 2021 de tweede S2V Clinic Antwerpen o.l.v. Didier Witvrouwen.

De onderwerpen zijn

 • Bloktactiek niveau 6A

 • Opslagtactiek niveau 6B

Dit event vindt plaats in sporthal Balsakker te Lille van 10u00 tot 12u00.


Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 26 november via deze LINK.

Koekjesverkoop

Onder het motto het moeten niet altijd wafels zijn organiseert Volley Westerlo een koekjesverkoop met dat tikkeltje meer. Je kan kiezen voor een stijlvol pakket van de bekende Belgische koekjesbakker Lotus of voor een al even stijlvol en even Belgisch pakket met chocoladekoekjes van Milka.

Dit proppen wij voor jou erin:

 • Lotus pakket (€10): 2x mini-Madeleine 1st, 2x Madeleine chocolade 1st, 2x Mini Frangipane 1st, 2x dinosaurus mini’s granen, 1 pakje van 20 Klaasmannen 9cm, 2x Zebra 1st, 2x Suzy vanillewafel 1st, 2x Mini Suzy Wafel, 2x Tartélice appel 1st, 2 Speculoospasta portie 20 gr

 • Milka pakket (€10): Chocolade Suppreme single, Cake & Choc single, Sensations singles, Sensations Oreo Single, Brownie, Leo Go!, Hele Noot 45gr, Leo Classic Melk, Melo Cakes 100gr, Nussini, Tablet Cookies 100gr, Oreo Reep

Beide pakketten wisselen van eigenaar aan de ronde prijs van €10 per pakket en zijn HIER te bestellen.

Parking sporthal De Beeltjens

Van de gemeente Westerlo ontvingen wij onderstaande communicatie:


 1. Vanaf maandag 11 OKTOBER zal de inrit van het Kasteelpark (via de Hollandsedreef) voor minstens 7 weken TOTAAL afgesloten worden wegens renovatiewerken!

 2. De alternatieve inrit is via het “Contrast” (De Merodedreef), er zal éénrichtingsverkeer georganiseerd worden.

 3. De parkingcapaciteit is gedurende 7 weken beperkt tot 50%!!!

 4. Parkeren kan tussen BIB en sporthal op de bestaande verharde parking, inrit en uitrit via éénzelfde brugje.

 5. Parkeren kan ook in de Beeltjensdreef en op de parking van het gemeentehuis.

Rouwbericht

Zaterdag 25 september is Wies Verboven, vader van gewezen speler en bestuurslid Jan Verboven, overleden. Wij wensen Jan en Griet veel sterkte in deze moeilijke dagen.


Bekijk hier het rouwbericht.

Bestel de nieuwe kledinglijn online

Wie vandaag de kledinglijn gepast heeft, kan terecht op onze kledinglijn pagina om te bestellen.

Ontbrekende wedstrijden in kalender

UPDATE: Clubkalender is weer up-to-date


Er doet zicht momenteel een technisch probleem voor met de wedstrijdkalender die onderaan de website wordt weergegeven. Zo ontbreken er voor nu zaterdag 3 wedstrijden in de kalender.


Uiteraard wordt dit probleem zo snel mogelijk opgelost. Intussen wijzen wij graag naar de TEAM pagina's waar alle kalenders correct worden weergegeven.

Wegenwerken in Nijlen

De eerste speeldag op 18 september start voor een aantal van onze ploegen in Nijlen. In en rond de gemeente zijn er heel wat wegenwerken bezig:


Vanuit Herentals via E313 afrit 21 Herentals Industrie

 • Nijlen is te bereiken via de E313 afrit 21 richting Herenthout > Bouwel > Nijlen. Via afrit 20 Herentals-West (Grobbendonk) kan je enkel richting Herentals en geraak je dus niet in Nijlen. De rijrichting van Nijlen naar Herentals en de E313 met beide opritten blijft wel steeds open.


Vanuit Antwerpen via E313 afrit 19 Massenhoven

 • Tot 23 september is de Broechemsesteenweg in Nijlen in beide richtingen afgesloten en dien je een lokale omleiding via Kessel of Lier te volgen. Vanaf 24 september tot het einde van de werken, in april 2022, is er enkel verkeer mogelijk van afrit 19 naar Nijlen centrum maar niet omgekeerd.


De toegangsweg naar de sporthal is ook gewijzigd, je moet aan dagbladhandel Papyrus de straat in, dit is tegenover ALDI. De bewegwijzering aldaar is aangepast.


Tip: Vanuit Westerlo rij je dus best via Voortkapel, Morkhoven, Herenthout en Bouwel naar de Zandlaan 44 in Nijlen en/of volg je Waze.

Update Covid maatregelen

Inzake de organisatie van wedstrijden in de verschillende competities heeft Volley Vlaanderen beslist dat alle geldende Covid maatregelen vervallen. Dit zijn de nieuwe richtlijnen die gelden vanaf 3 september:

 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis, bezoek je behandelende huisarts en laat je testen

 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen ( spelers, coaches, officials, supporters, ..)

 • Was vaak je handen met water en zeep/handgel, ook voor en na bezoek van je sportlocatie

 • Gebruik enkel je eigen materialen (handdoeken, drinkbussen, etc.)

 • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent.

Kortom: Gebruik je gezond verstand! Eventuele maatregelen opgelegd door lokale overheden met betrekking tot sportinfrastructuur dienen evenwel te blijven gerespecteerd.

Pasdag kledinglijn 25 september

Update: De kledinglijn kan gepast worden tussen 11u en 17u en onze partner My-Team zal ook aanwezig zijn met een collectie volleybalschoenen en accessoires.


Op de thuisspeeldag van 25 september wordt de nieuwe Champ 2.0 kledinglijn voorgesteld. Onze kledingpartner My-Team zal ook aanwezig zijn zodat iedereen de nieuwe kledinglijn kan bekijken en passen.

Anorama trainingen

Zeventien teams, drie sporthallen, zeven dagen in een week en 24 uren in een dag. Wie niet op de verkeerde dag op het verkeerde uur voor de verkeerde training aan de verkeerde sporthal wil staan, houdt best het anorama voor de trainingen kort bij de hand.

Zet de wedstrijdkalenders op je smartphone

De school is opnieuw begonnen, onze weekends zitten eivol en de eerste volleybalwedstrijden komen eraan. Wil je graag het overzicht bewaren? Zet dan de wedstrijdkalender op je smartphone via onderstaande instructies:

 • Surf naar de teampagina van jouw team

 • Klik in de Volleyscores pagina bij "Alle wedstrijden" op "Synchroniseren"

 • Kies Android of iPhone

 • Volg de instructies

De kalender en kalenderwijzigingen van jouw team worden nu weergegeven in je agenda. Opgelet: Bekerwedstrijden dien je apart toe te voegen.

Dorpsfeesten 11 en 12 september 2021

Omwille van Covid-19 zal het 34e Tongels Dorpsfeest dit jaar uitzonderlijk doorgaan op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021. Zaterdag bedraagt de inkom €15 en zondag €10. Met een polsbandje dat zaterdag gekocht is, kan U zondag gratis binnen.

Wij verwelkomen iedereen graag aan de Volley Westerlo stand aldaar!

Wegens mogelijke Covid-19 maatregelen raden wij iedereen aan om de Facebookpagina en website van Tongerloleeft in de gaten te houden!

Nieuwe website

Wie regelmatig www.volleywesterlo.be bezoekt, zal merken dat onze webstek in een nieuw kleedje steekt. Na anderhalf jaar waarin het volleybal en onze club door een moeilijke Covidperiode gingen, willen we met deze vernieuwde website de blik opnieuw vooruit richten.

Surf gerust wat rond en ontdek deze nieuwigheden:

 • Eigen pagina voor elk team

 • Doorgedreven Volleyscores integratie

 • Overzichtelijke weergave van de fotogalerij

 • Grotere iconen voor documenten

 • Betere integratie van contact en andere invulformulieren

 • Zoekfunctie over de volledige website via het vergrootglas rechts bovenaan

 • Agenda onderaan de pagina kan in een volledig scherm geopend worden en heeft nu ook kalenderweergave

Veel plezier met de nieuwe website!

September is maand van de sportclub

September wordt hét moment om kennis te maken met Volleybal in onze gemeente. De gemeente organiseert dan tal van sportactiviteiten. Uiteraard zet ook Volley Westerlo de deuren wagenwijd open voor al wie eens wil komen proeven van volleybal.


Initiatiemoment 25 september 2021

 • 9u00-9u50: 1ste, 2de en 3de leerjaar (max 24 deelnemers)

 • 10u00-10u50: 4de, 5de en 6de leerjaar (max 24 deelnemers)


Foto's Jeugdstage

De Jeugdstage zit er weer op! Meer dan 60 deelnemers konden afgelopen weekend genieten van allerlei activiteiten op en naast het volleybalveld. Dat het plezant was kan je zien in het FOTOALBUM van de JEUGDSTAGE 2021 op onze IN BEELD pagina.

Oneindig veel dank aan alle begeleiders, trainers, BBQ-masterchefs, helpers... die deze Jeugdstage mogelijk gemaakt hebben!

Regels voor oefenwedstrijden

Mogen we oefenwedstrijden en toernooien spelen? Ja, zoals omschreven in het protocol van Sport Vlaanderen kunnen er oefenwedstrijden en toernooien georganiseerd worden in deze voorbereidingsperiode. Vanuit Volley Vlaanderen worden nog enkele aanbevelingen bovenop het vastgelegde protocol gegeven. Zo wordt er aangeraden om:

 • de teams zo weinig mogelijk buiten het speelveld met elkaar in contact te laten komen

 • niet van speelhelft te wisselen

 • de ballen te ontsmetten na elke wedstrijd

 • mondmasker ten allen tijde de dragen behalve als je daadwerkelijk speelt

 • geen handen geven aan de tegenstander, maar wel een kort applaus op de drie meterlijn

 • de organiserende ploeg het scorebord te laten doen

 • geen scheidsrechterfluitjes onderling uit te wisselen als je met eigen scheidsrechter speelt

Let wel, je dient steeds rekening te houden met de maatregelen van de lokale overheid.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Volley Westerlo VZW

Stippelberg 20

2260 Westerlo

+32 (0) 498 80 22 02